Uitjes voor kinderen

Beste shampoo voor kinderen

Het haar van kinderen is heel anders dan het haar van volwassenen. Het is dan ook niet verrassend dat het wordt aangeraden om voor kinderen speciale kindershampoo te kopen. 

Je kunt je eigen shampoo dus beter niet gebruiken voor je kindje. Maar wat is dan wel de beste shampoo voor kinderen? We hebben voor je uitgezocht waar je op moet letten bij shampoo kopen voor kinderen en baby’s.

Ander soort haar

Veel mensen verwachten niet dat het haar van kinderen en baby’s veel anders is dan je eigen haar. Toch zit er een groot verschil in. Het haar van kinderen en baby’s is vaak dun en zacht. Dit komt doordat het haar nog volop in ontwikkeling is. Rond een maand of 6 zal de baby zijn haar verliezen, wat na 9 à 10 maanden weer begint te groeien. Ook dit haar is vaak nog zacht en dun en pas na 2 tot 6 jaar, wat de groeicyclus van haar is, zal het haar steviger ontwikkeld zijn. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een zo mild mogelijke shampoo. Niet alleen is dat beter voor het haar, maar ook de hoofdhuid is nog erg gevoelig als ze klein zijn. Zeker bij baby’s mag je echt alleen speciale shampoo voor baby’s gebruiken. Anders kan het voor irritaties van de huid zorgen. 

Hydrateren

Naast dat de shampoo zo mild mogelijk moet zijn, is het ook belangrijk dat de shampoo de hoofdhuid goed moet hydrateren. Dit zal zorgen dat het haar zacht blijft en het kammen ook een stuk makkelijker te doen. De basisregel qua ingrediënten is dan ook: minder is beter. Hoe korter de ingrediëntenlijst is, hoe beter. De beste samenstelling bevat geen allergenen en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Dit zal ervoor zorgen dat het haar en de hoofdhuid goed schoon wordt, maar ook gekalmeerd wordt. Kindershampoos zijn daarom ook vaak een 2-in-1 product. Deze kun je als shampoo en douchegel gebruiken, maar werken vaak ook als een conditioner.

Hoe vaak haren wassen?

Zeker bij baby’s en kinderen is het belangrijk om het haar niet te vaak te wassen. Dit kan ervoor zorgen dat de hoofdhuid droog en geïrriteerd raakt. Bij baby’s is het dan ook vaak niet nodig om het haar vaak te wassen. Vaker dan eenmaal per week is meestal niet nodig. Ook voor kinderen hoeft het niet elke dag. Kijk dan echt wanneer het haar vettig wordt. Vaak is haren wassen dan maar 2 à 3 keer per week nodig.