Uitjes voor kinderen

Regen in de vakantie. Hoe vermaak je je kinderen

Regen in de vakantie. Hoe vermaak je je kinderen

Wat vervelend dat de kinderen niet naar buiten kunnen als het regent. Maar binnen kunnen ze net zoveel plezier hebben. Misschien kun je wel iets met deze tips om je kinderen bezig te houden. En kunnen ze mama op de een of andere manier nog op een spelende wijze helpen met het huishouden. Hieronder wat tips om de dag door te komen.

Open thuis jullie eigen restaurant

Wat is leuker om je kinderen zelf te laten koken of bakken? Met hier en daar een beetje hulp van mama tijdens het koken want anders wordt het een groot slagveld! De kinderen bedenken dan eerst even hoe jullie thuis restaurant gaat heten. Daarna is het leuk om een menu samen te stellen van wat er op tafel komt. Over de tafel gesproken, laat je kinderen ook de tafel dekken met mooi servies, glazen en een kandelaar. 

Rollen omdraaien

Als je jongere kinderen hebt dan is het leuk dat zij een ‘’grote mensen’’ rol op zich gaan nemen. Ideaal dat zij de taken zoals afwassen, stofzuigen en alles wat er bij de huishoudelijke taken horen gaan doen. Ideaal toch als je zo’n grote hulpjes in huis hebt die je meehelpen? Zo geef je toch een indruk dat mama veel doet om het huis schoon te houden.

Het is grappig als de dag om is even om de tafel te gaan zitten en te bespreken hoe ze het zelf hebben ervaren en zo leer je de kinderen ook een inzicht te krijgen wat mama doet in het huishouden en misschien houden ze dan ook eens een keer hun kamer netjes als ze met hun speelgoed hebben gespeeld.

Verzamel spullen voor een rommelmarkt of garage sale

Speelgoed waar je kinderen niet meer mee spelen of waar ze te oud voor zijn kunnen zij verkopen tijdens een rommelmarkt of je doet een garagesale organiseren samen met de buurt. Alles wat jullie verkopen gaat dan in de spaarpot van de kinderen. Misschien wel voor dat leuke spelletje waar ze zolang om smeken.

Spullen die jullie niet verkocht krijgen, kunnen jullie alsnog doneren aan een goed doel of weggeven aan kinderen die helemaal niets hebben. Wat dacht je na het verkopen van jullie spullen om dan naar de speelgoedwinkel te gaan om die game te gaan halen?

Gamewedstrijd houden met het hele gezin

Normaal gezien wil je als ouders niet dat de kinderen lang achter hun spelcomputer zitten. Maar op een regenachtige dag dan kan mama of papa wel uitzondering maken. Juist door met zijn allen een dagje te gaan gamen. De centjes wat ze hebben verdiend op de rommelmarkt komt op deze manier ook weer ten goede.

meer te weten komen

vakantie

sporten

toen en nu