Uitjes voor kinderen

Welke sporten zijn populair onder de jeugd?

Welke sporten zijn populair onder de jeugd?

Sport en beweging is erg belangrijk voor jonge kinderen en jeugd. Alleen zul je als ouders zijnde moeten uitzoeken waar je zoon of dochter aanleg voor heeft. Het beste is dan proefdraaien bij een vereniging om erachter te komen of je kind het wel leuk vindt.

Voetbal scoort het hoogste in populariteit

Voetbal wordt het meest beoefend door de jongens in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Dit gebeurt dan meerdere keren per week. Waaronder twee keer per week trainen op een avond en in het weekend wordt meestal een wedstrijd gehouden. Voor kinderen vanaf vier jaar heeft het juist iets extra’s, ze leren om in een teamverband te voetballen. Er is een lichte stijging qua meisjesvoetbal, dit heeft te maken dat het damesvoetbal ook meer wordt uitgezonden op tv. Waardoor de meisjes juist denken voetbal is niet alleen voor de jongens maar ook de meisjes kunnen er wat van!

Is je kind een echte waterrat

Naast veldvoetbal is zwemmen heel erg populair bij de jongens en meisjes. Is je kind een echte waterrat en heeft hij of zij de smaak te pakken en bijna niet meer uit het water te halen dan kun je als ouder eens kijken of je kind kan proefzwemmen bij een van de zwemsporten zoals wedstrijdzwemmen of waterpolo. Voor de meisjes heb je nog waterballet, maar dat is niet zo populair in Nederland. Het gaat uiteindelijk erom of je dochter het leuk vindt om te doen.

Doet je kind graag kunstjes op een evenwichtsbalk

Is je kind erg flexibel en heeft enorm veel kracht in zijn of haar benen en armen? Tijdens gym doet je kind graag kunstjes op de evenwichtsbalk en heeft hij of zij geen probleem om de handstand te doen. Kunnen ze makkelijk hun grenzen verleggen en uitdagingen aangaan? Dan kan je kind bij een turnvereniging aansluiten. Kinderen leren dan aan hun uithoudingsvermogen en gaan ze ook zo om met tegenslagen als iets niet meteen iets lukt. Dus een dosis zelfvertrouwen wordt zo wel bij je kind opgebouwd.

Je puber wil iets aan zijn lichaam doen

Als je kind gaat puberen en een leeftijd heeft bereikt van zestien jaar of ouder, dan worden ze wat onzeker over hun lichaam. Ze krijgen dan het gevoel om te moeten gaan presteren en kijken dan heel erg tegen elkaar op. Zeker als een van hun vrienden wat meer gespierd zijn. Ze beginnen thuis dan te fitnessen. Totdat ze een bijbaantje vinden en ook graag naar de sportschool gaan om te fitnessen met hun vrienden. Fitness is heel erg populair bij pubers en adolescenten maar dit wordt een enkele keer per week gedaan omdat het vrij pittig is.  

meer te weten komen

vakantie

toen en nu